Denne bønne/squash salat fik vi på den sydfranske restaurant Mirasur. Så vi har rekonstrueret denne opskrift og er et perfekt sommertilbehør eller en forret i sig selv. Den kan med success suppleres med grillede kammuslinger.

Ingredienser:

  • 30 fine tynde grønne bønner / haricot verts
  • 20 slikærter
  • 8 kirsebær (udstenede og halverede)
  • 1/2 squash (eller gerne 2 kvarte – grøn og gul)
  • 1/6 rødløg i tynde halve skiver
  • 20 pistachenødder (usaltede)
  • 1/2 skalotteløg
  • 1-2 tsk ultra fint hakket ingefær
  • Citronsaft
  • Olivenolie

Metode:

Bønner og ærter klargøres ved at skære enderne af. Herefter blancheres de i kogende letsaltet vand i 30 sekunder og smides direkte i isvand. Når de er helt kølet af tørres de og smides i en skål.

Squash skæres på en mandolin i meget tynde strimler og lægges i et fad. Overheldes med kogende letsaltet vand og trækker heri i et par minutter. Tages op og tørres.

2 spsk olivenilie, 3 tsk. citronsaft (eller efter behag), ingefær og 2 tsk. super finthakket skalotteløg blandes sammen. Olieblandingen strintes over bønner og slikærter og det blandes god sammen med et godt drys flagesalt.

Det hele anrettes på 4 tallerkener med en pincet så det ligger omhyggeligt skødesløst.

Kna serveres som en forret eller som tilbehør til f.eks. grillet svinemørbrad.