Hvorfor lave en knorr-bearnaise når du kan lave en på den samme tid (næsten) fra bunden? Hvis du så hælder bearnaisen på en sifon og holder den lunet i vandbad har du en idiotsikker måde at servere bearnaisen på og kan lave den 1 time i forvejen. Sifonen gør samtidig saucen mere luftig. What’s not to like?

Ingredienser:

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. koldt vand
  • 2 spsk. bearnaise essens (ja, den er god nok – let genvej)
  • Salt, peber
  • 1 pakke smør
  • Citronsaft

Metode:

Smelt smørret i en kasserolle. I en blender eller en foodprocessor blendes æggeblommer, vand, essens, salt og peber sammen. Smørret tilsættes i en helt tynd stråle og det blendes godt sammen.

Hældes tilbage i kasserollen og piskes under svag varme til den er så tyk som ønsket. Pas på den ikke bliver for varm og skiller. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Hvis du vil have en mere luftig sauce, så hæld hele blandingen i en sifon og giv den 1-2 patroner. Holdes varm ved ca. 55C til saucen skal bruges.

Let, ikke?