• 225 g smør
  • 4½ dl mælk
  • 1½ spsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 75 g gær
  • 650 g hvedemel
  • sammenpisket æg eller fløde
  • glasur
  • Vingummibamser

Tilberedning:

Smelt smørret og kom det i en røreskål. Tilsæt mælk, sukker og salt. Rør gæren ud heri. Slå melet i med en bageske (hold ca. 50 g mel tilbage, som bruges til udrulning). Når dejen er slået blank med skeen, stilles den til forhævning ca. 20 min., hvorefter den slås ned. Nu er dejen nem at arbejde med. Dejen deles i 3 kugler der trilles til pølser, der hver deles i 6 stykker. Disse 18 stykker trilles til boller, der stilles med lidt afstand imellem på en smurt bageplade. Bollerne stilles til efterhævning ca. 20 min. Pensles med æg og bages midt i ovnen ved 220°C i ca. 20 minutter. Pyntes med glasur med en vingummibamse i midten.

Tips: Forbered evt. bollerne aftenen før. Efterhæv bollerne i køleskabet natten over og bag den lige inden servering.