• (CA. 10-12 BAGELS)
  • 1 spsk. tørgær
  • 3 tsk. brun farin
  • 375 ml varmt vand (40 grader)
  • 1 spsk. fint salt
  • 1 l hvedemel
  • 2 spsk mørk sirup
  • Evt. sesam, birkes, groft salt eller hakket løg til pynt

Tilberedning:
Kom gær og 1 tsk farin i det varme vand og rør rundt. Gemmes 10 minutter til det bobler.
Bland 2 tsk. farin med halvdelen af melet og saltet i magimixen med dejskæret og tilsæt gærblandingen. Mix kort tid og tilsæt så resten af melet og ælt det godt igennem. Stil det luft til hævning i 1 time.
Varm ovnen på 260 grader og sæt en stor gryde over med vand. Rul dejen ud og del den i 10-12 stykker. Rul hver af disse stykker ud til en ca. 15 cm lang pølse. Pølsens ender fæstnes godt sammen til bagels. Held sirup i det kogende vand og kog bagelsne i ca. 30 sekunder hver. Læg dem på en bageplade og drys dem evt. med passende toppings (birges, sesam etc.). Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter til de er flotte og gyldne.