Denne opskrift har vi skabt fra bunden da vi fik vores sous vide maskine. Den har lige siden været op vores standard-menu når vi mangler inspiration. Lækker lun dessert til de kolde vintermåneder og man går jo aldrig fejl af at flambere til stor glæde for de barnlige sjæle.

  • 1 ananas
  • 3 spsk. honning
  • 4 nelliker
  • 50 g. Smør
  • Rørsukker
  • Brun rom
  • Vanilie is
  • 3 Æggehvider
  • 250g Flormelis
  • 1 dl vand.

Tilberedning

Ananas skrælles og skæres i 4 dele på langs. Kærnen skal ikke fjernes, den bliver super ved denne tilberedning. Puttes i en vacuum pose sammen med honning og nelliker og vacuumpakkes. Posen tilberedes sous vide ved 75°C i 1 time. Herefter tages ananasen ud af posen og steges i smør på alle sider til de har fået lidt farve. Drysses med et pænt lag rørsukker og flamberes i brun rom. Saucen koges lidt ind så den er lidt tyk – som en god brun sovs.

Pist æggehviderne stive og luftige i en skål. Sukker og vand blandet i en gryde og koges i ca. 3-5 min til sukkeret er opløst. Nu tilsættes den varme sukkelage i langsomt og jævnt tempo de piskede æggehvider imens der piskes. Pisk yderligere i ca. 5 min. Herefter sættes guffet på køl i en sprøjtepose.

Ananas skæres ud i trekanter (som toblerone) og serveres med is og guf sprøjtes ud over i små toppe. Det hele brunes let med en flammekaster og serveres med det samme.