Man skal igennem rigtig mange amerikanske pandekager før man finder de rigtige og tro mig, det har vi været. Disse amerikanske pandekager er perfekte, luftige og ligger ikke for tungt. Kan både laves som silver dollar og som de større – begge dele virker perfekt med denne opskrift.

Ingredienser:

  • 220 g. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. vanilliesukker
  • 450 ml. kærnemælk
  • 2 æg
  • 2 spsk. smeltet smør
  • Evt. 200 g. blåbær
  • Lidt smør til at stege i

Metode:

Mel, bagepulver, natron, vanilliesukker og salt blandes godt sammen i en skål. I en anden skål piskes kærnemælk,smeltet smør og æg godt sammen. Mel-blandingen tilsættes ske for ske til mælkeblandingen under piskning til det hele er en god tyk dej. Har du blåbær kan de røres i dejen nu.

Varm en stor (firkantet) pande og læg lidt smør på. Hæld dej på så der dannes en cirkel på ca. 8 cm i diameter. På min pande kan der være fire pandekager ad gangen. Steg dem gyldne, vend dem og tag dem af når de er færdige.

Serveres i en stor stak, gerne med lidt flormelis ud over og ahornsirup ved siden af.