American pecan pie er en amerikansk klassiker der bare skal prøves fra tid til anden. Serveres bedst lun og med en klat god vanilleis.

  • 150 g. hvedemel
  • 25 g. flormelis
  • 75 g. koldt smør
  • 2 æggeblommer (1 bæger salmonella fri æggeblommer)
  • 1 3/4 dl. lys sirup
  • 25 g. blødt smør
  • 175 g. rørsukker
  • 3 æg
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 125 g. pecannødder (eller valnødder)

 :
Sigt hvedemel og sukker i en skål. Smuldr smørret i. Saml dejen med æggeblommer, pak det ind i folie og stil det i køleskabet i mindst 20 minutter.
Rul dejen ud og put den i en springform og stil det i køleskab igen i 10-20 minutter. Bag den (evt. med papir og tørrede bønner i midten) midt i ovnen i 15-20 minutter ved 180 grader. Varm sirup op til kogepunktet og tag det af varmen igen. Pisk smør og sukker sammen i Magimixen og tilsæt æggene et ad gangen mens der mixes. Rør til sidst sirupsblandingen i. Fordel nødderne over bunden og hæld ægge-sirups-massen over. Dæk formen med folie og sæt det i ovnen i 30 minutter. Fjern folien og giv det yderlig 20-30 minutter.
Server f.eks. med jordbær vendt i ahornsirup og en rigtig god vanilieis.